DRUŠTVO REGION VESTI

(FOTO PRIČA) Preko 600 eksponata na Izložbi sitnih životinja u Kovačici

 

Tradicija gajenja ali i predstavljanja sitnih životinja u Kovačici je veoma duga. Poslednja tri dana sportska hala u OŠ u Kovačici je prepuna veselog žamora, poja ptica i kukurikanja. Preko šest stotina šarenih i razbarušenih ptica i kunića, je veselo gledalo iz svojih kaveza.

Organizatori izložbe su Udruženje odgajivača sitnih životinja iz Kovačice i Opštine Kovačica koja finasira ovakve poduhvate.

Kako nam je rekao predsednik Udruženja Pavel Hriejšik, izložba je trebalo da bude međunarodna ali su se propisi EU isprečili, tako da su gosti iz Rumunije i Mađarske bili sprečeni da učestvuju na izložbi.

Izložba je postavljena po stanrdima koji su propisani Zakonom a ocenjivanje je takođe po pravilniku Sudijskog saveza Srbije.

Golubovi, živina i kunići čine osnovu izložbe ali bilo je i egzotičnih prica koje su takođe privlačile pažnju posetilaca.

Na svakoj izložbi ima poneka “Specijalka“ a ove godine je to jubilej specijalke sa golubovima “ Dobošarima“ koji slave dve decenije od prve specijalke u Kovačici.

Kako je bilo na izložbi pogledajte u galeriji

Izvor Južni Banat

5,491 Pregleda, 2 danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *