DRUŠTVO POLITIKA VESTI

MIROVIĆ U OBILASKU FABRIKE VODE U KOVAČICI: Pokrajina je u proteklih godinu dana u manje razvijenije opštine uložila više od milijardu dinara(VIDEO)

Pokrajniski premijer Igor Mirović boravio je u Južnom Banatu.

Predsednik Mirović obišao je fabriku vode u Kovačici, za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 41,6 miliona dinara, za finansiranje treće faze radova, čiji je projektovani kapacitet 1800m3 na dan. Za tri nedelje ovo postrojenje biće pušteno u rad, ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili. Krajnji cilj je da se obezbedi kvalitetna pijaća voda za Kovačicu i okolna mesta.

Tim povodom predsednik Pokrajinske vlade kao i predsednik opštine Kovačica obratili su se novinarima:

Završetkom fabrike pijaće vode rešiće se višedecenijski problem, dobiće se kvalitetna voda koja će biti po svim standardima.Pokrajinska vlada je u proteklih godinu dana u manje razvijenije opštine uložila više od milijardu dinara. Jer nije dobro ni smisleno da se sav novac odvaja za Beograd, Novi Sad, Pančevo. Moramo više novca, pažnje, razgovora da usmerimo za realizaciju projekata u manje razvijenim opštinama. U toku je i realizacija druge faze puta od Opova do Kovačice. Već smo dve faze u ugovorili na proleće ćemo treću poslednju što je značajno za stanovnike ovog kraja. – istakao je Igor Mirović.

U 2018. godini imaćemo budžet koji će omogućiti još značajnije iznose sredstava za građane. Nije cilj da se bilo šta finasira već ono što je najosnovnije za potrebe građana, više investicija u školstvo, zdravstvo, rešavanje problema snabdevanja vodom, realizacija infrastrukturnih projekata, priprema industrijskih zona radi dovođenja investitora. Ide nam dobro treba nam još samo malo vremena da u svim segmentima pre svega u ekonomskim parametrima dođemo na onaj nivo koji će biti značajan za čitavu zemlju. Vojvodina napreduje. Vlast nikada ne može i nikada više neće biti formirana radi sebe već zbog građana i rešavanja njihovih potreba. – napominje prvi čovek Pokrajine.

Analizom i u razgovoru sa stanovništvom došli smo do podatka da se preko 65% građana izjasnilo da želi ovu fabriku vode. Tako slobodno možemo reći da i ovim projektom ispunjvamo volju građana. To je ono što je najbitnije, ono što se promenilo u odnosu na neki prethodni period, jer prethodna vlast ne samo da nije slušala želje građana već je direktno radila protiv njih. Ovom prilikom u ime opštine Kovačica da se zahvalim predsedniku Pokrajinske vlade na podršci koju naša opština dobija. Slobodno možemo reći da ne postoji segment u kome nismo dobili podršku pokrajinske administracije. – rekao je predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević.


Izvor Južni Banat

5,702 Pregleda, 4 danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *